fredag 12 mars 2010

Mikrovågsugn - nej

Jag och Underbara Clara har samma syn. Skönt att se. För hemma har vi ingen mikrovågsugn, ngt som jag gärna ser att vi inte har även fortsättningsvis.
Så här skriver hon i sin blogg om att ha mikrovågsugn:

Näringsvärdet i maten minskar med 60-90 procent"

Mikrad bröstmjölk påverkas med förändrade aminosyror som omvandlas till att bli giftiga för barnets nervsystem och njurar

Mat som mikras tillsammans med/inuti plastförpackningar kan skapa det cancerframkallande ämnen DEHA

Matsmältningen har svårare att bryta ner mikrovågsvärmd mat.
Näringsämnena förändras så att det leder till tillfälliga försämringar av blodet.

Alkaloiderna (viktiga cancerhämmande ämnen) försämras hos grönsaker.

Aktiva proteiner (enzymer) destabiliseras och inaktiveras.

Mjölkens struktur ändras och den blir surare.

Biotillgängligheten av vitaminer och mineraler minskar.

Matens vitalkraft försämras kraftigt.

Inga kommentarer: